← Alla nyheter

GLC Flytt AB satsar på el- och biogaslastbilar

10 november, 2023

Medlemsföretaget GLC Flytt AB bryter ny mark inom hållbara transporter och blir det första svenska flyttföretaget att introducera både el- och biogas-lastbilar från Volvo. Deras engagemang för hållbarhet omfattar ekonomiska, miljömässiga och sociala aspekter, med fokus på lönsamma transporter och minskad användning av fossila bränslen.

Sudo Sulejmanovic, affärsområdeschef på GLC Flytt AB, understryker att man arbetar för att bidra till övergången till mer miljövänliga och hållbara transporter inom flytt- och magasinering, inte bara genom att välja hållbara drivmedel utan också genom att investera i ny teknik. Sudo utvecklar sitt resonemang och säger:

” Vi är medvetna om de utmaningar som vi inom transportsektorn står inför och gör aktiva val för att minska vår negativa påverkan på miljön. Vi ska vara det självklara valet när företag och privatpersoner vill göra hållbara gröna flyttar! ”

Volvo Trucks är lika glada över samarbetet och dess potential att forma en grönare framtid. Josef Hansson, ansvarig säljare på Volvo Truck Center, säger:

”På Volvo är vi glada över att stödja GLC Flytt AB i deras pionjärinsatser för hållbarhet. Vårt gemensamma åtagande för den gröna omställningen gör detta partnerskap verkligt meningsfullt. Tillsammans kan vi forma en mer hållbar framtid.”

Mer information om GLC Flytt AB och deras hållbarhetsinitiativ finner du på företagets hemsida: www.glcflytt.se

GLC uppges vara ett av Västsveriges starkaste transportföretag och har ungefär 375 fordon i flottan, varav 75 biogas och 7 ellastbilar, samt drygt 400 personer i verksamheten. GLC har även Sveriges största privata laddstation för el-lastbilar. GLC arbetar främst inom de mer kvalificerade delarna av transportsektorn: thermo & distribution, anläggning & renhållning, tung- & specialtransporter samt flytt- och magasineringstjänster. Genom GLC får man också tillgång till andra tjänster som till exempel ett 9.700 m2 kyl- frys- och torrlagerlager samt möjligheter till omlastning med hållbara lastmile-leveranser. Omsättning 1,3 miljarder SEK.