← Alla nyheter

GLC Flytt AB sköter inflyttningen i Nordens högsta byggnad – Karlatornet

13 juni, 2023

Serneke har utsett SMF:s medlemsföretag GLC Flytt AB i Göteborg att ansvara för all logistik och projektledning i samband med inflyttningen i Nordens högsta byggnad, Karlatornet i Göteborg. Inflyttningen startar i slutet av augusti och väntas vara helt genomförd sommaren 2024.

”Vi håller tidsplanen och är glada över att inflyttning snart kan ske. Då detta är ett komplicerat uppdrag som kräver kompetens, fingertoppskänsla och flexibilitet är vi glada att ha med oss GLC Flytt AB. Att vi valt GLC Flytt AB som leverantör av projektledning och all logistik kring inflyttningen till Karlatornet känns tryggt då de är en seriös aktör vi känner väl. Det är viktigt att de som flyttar till Karlatornet får ett så smidigt mottagande som möjligt”, säger Martin Thelin, projektchef för Karlatornet.

Karlatornet blir med sina 246 meter och 74 våningar Nordens högsta byggnad med lägenheter, hotell, kontor och skybar. I slutet av augusti får de första 90 lägenhetsköparna tillträde till sina lägenheter i Karlatornet. Därefter pågår inflyttningar i stort sett dagligen under nästan ett år innan samtliga 611 lägenheter är inflyttade. Två av Karlatornets fem hissar kommer nyttjas till inflyttningen och upp till fem lägenheter får dela på samma inflyttningsdag, något som kräver en noggrant genomtänkt inflyttningslogistik.

”Karlatornet är Göteborgs första skyskrapa vilket innebär en hel del utmaningar. Även om inflyttningen sker i etapper så är det många som flyttar samtidigt. Det betyder att logistik och projektledning behöver skötas minutiöst. Vi är mycket stolta att GLC Flytt AB fått förtroendet att ingå partnerskap med Serneke för inflyttningarna i Nordens högsta byggnad”, säger Sudo Sulejmanovic, affärsområdeschef på GLC Flytt AB.

”Vi kommer att kontakta alla inflyttande löpande för att bestämma slottider för hissar, lastbrygga och mycket mer. Vi kommer att få följa ett strikt tidschema och se till att allt flyter på bra. Även säkerheten blir en viktig puzzelbit. Det är spännande att få ansvara för en så här unik inflyttning”, avslutar Sudo Sulejmanovic