← Alla nyheter

Lindome Flyttningsbyrå AB i framkant med ISO 9001

31 juli, 2020

Medlemsföretaget Lindome Flyttningsbyrå AB i Mölndal har blivit kvalitetscertifierat enligt kvalitetsledningssystemstandarden ISO 9001.

– I kombination med att vi redan är miljöcertifierade enligt ISO 14001 och att vi tidigare i år anslöt till uppdaterade Fair Transport har vi nu en konkurrensfördel och kan tydligt visa att vi erbjuder seriösa transporter, säger Erik Vilhelmsson, arbetande styrelseordförande i Lindome Flyttningsbyrå AB.

Erik Vilhelmsson ser ett ökat intresse att använda seriösa och erfarna flyttbolag bland både privata och offentliga beställare av flyttjänster.

– Den utvecklingen är naturligtvis mycket glädjande, säger han. Det vi skulle önska är att tjänstemän inom främst den offentliga sektorn, som upphandlar flyttjänster, blir ännu mer pålästa när det gäller att kunna skilja mellan seriösa och oseriösa anbud i samband med upphandlingar.

–  Det finns dessutom kommuner som tar åt sig flyttjobb för att, i all välvilja, erbjuda personer sysselsättning. Men det innebär ju samtidigt att kommunen indirekt tar jobb från redan etablerade och seriösa företag. Här kommer både Fair Transport och vår kvalitetscertifiering enligt ISO 9001 att spela en betydande roll för att kunna påvisa skillnaderna mellan seriösa och oseriösa aktörer.

Lindome Flyttningsbyrå har 17 anställda och en fordonsflotta på tre tunga och tre lätta lastbilar. 2019 låg omsättningen på ca. 17 miljoner kronor. Utöver flyttningar är företaget även verksamt med lagring, terminalhantering och bohagsmagasinering. Bolaget disponerar över en tempererad lager- och terminalyta på 1.700 kvadratmeter.